Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Cum să folosești un filtru de lumină albastră pe PC sau Mac

filtru-lumina-albastra-monitor filtru-lumina-albastra-monitor

Când lucrezi la calculator pentru o perioadă mai lungă, nu-i așa că ai senzația că ochii tăi ar fi plini de apă? Sau simți o iritație la nivelul ochilor?

Asta se întâmplă deoarece ochii tăi obosesc când te uiți încontinuu la ecranul calculatorului. Dacă lucrezi la calculator zi și noapte fără pauză, asta îți poate deranja rutina normală a organismului, precum și somnul. Pentru a-ți proteja ochii de la acest deranj, filtrul de lumină albastră e foarte important.

Când începi să utilizezi o protecție monitor pentru ochi, atunci poți lucra la calculator pentru o perioadă mai lungă fără ca asta să-ți afecteze ochii. Toate PC-urile și Mac-urile  au un filtru integrat de protecție împotriva luminii albastre. De asemenea, multe dintre ele permit descărcarea unui filtru, în cazul în care el nu era instalat din fabrică. Scopul principal al acestui filtru e să-ți protejeze ochii și să prevină oboseala vizuală și durerile de cap. Versiunile mai noi de PC sau Mac numesc această opțiune „Night Light” (Lumina de noapte).

Înainte să discutăm despre cum să folosești acest filtru, lasă-mă să-ți spun de ce instalăm acest filtru pe PC-uri. Unii oameni se întreabă de ce e necesar. Pentru protejarea ochilor, scăderea luminozității și menajarea ochiului.

Răspunsul este că scăderea luminozității ecranului manual nu e suficientă. Deoarece el tot emite o lumină albastră la care ochiul nostru este sensibil.

Cum folosim filtrul de lumină albastră pe PC sau Mac

Aici vom discuta cum să folosești filtrul de lumină albastră pe Windows 10 sau MacOS. Recent, Microsoft au adăugat un filtru de lumină albastră, numit „Night Light”. Scopul principal al acestui filtru e să îți arate luminile mai calde, reducând luminile nocive emise de calculator.

Urmând acești pași simpli, puteți activa Lumina de noapte sau Filtrul de lumină albastră pe PC-ul dumneavoastră:

  • În primul rând, mergeți la Action Center (un icon dreptunghiular). Îl găsiți la capătul taskbar-ului. Dacă nu găsiți icon-ul respectiv, puteți accesa Action Center-ul apăsând logo-ul Windows + tasta A. Dacă utilizați un dispozitiv touchscreen, glisați de la dreapta la stânga la marginea ecranului.
  • Pe PC, apăsați butonul All Settings, iar apoi butonul System. În meniul de setări pentru sistem, apăsați butonul Display. Lumina de noapte și filtrul de lumină albastră pot fi mutate de la On la Off foarte ușor.
  • Ca să setați lumina de noapte sau filtrul de lumină albastră, apăsați setările de filtru de lumină albastră. Acesta va include și lumina de noapte.
  • Puteți activa filtrul de lumină albastră imediat.
  • Ajustați temperatura culorilor, fie că vreți culori calde sau reci. Lumina bună pentru ochi pe timp de noapte este cea caldă.
  • De asemenea, puteți programa momentul la care doriți să se dezactiveze filtrul.

Când folosiți filtrul de ochelari de lumină albastră, veți vedea culorile cum se schimbă imediat. După ce îl activați, ele devin mai puțin „invazive” pentru ochii dvs.

filtru protectie calculator
filtru monitor lumina albastra

MacOS

Apple a introdus de asemenea un filtru pentru lumina albastră. La fel ca Windows, această opțiune este ușor de activat în Apple.

Mai jos, urmează pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a activa filtrul de lumină albastră pe MacOS

  • În primul rând, apăsați butonul System și apoi butonul Display. Aici, apăsați tasta Night Shift.
  • Pe această pagină, puteți aranja setările pentru lumina albastră după bunul plac. Va trebui să setați dvs. preferințele, iar apoi ele vor funcționa în mod automat.
  • De asemenea, puteți ajusta programarea de activare/dezactivare ca la Windows.
  • Ca Windows, Apple îți arată o schemă de culori și puteți selecta culori calde sau reci.

Acum vom discuta despre filtrele gratuite de lumină albastră pentru PC

F.lux: Gratuit pentru Windows și Apple. Cea mai bună parte a acestei unelte este că monitorizează razele solare în zona în care locuiți și apoi setează display-ul PC-ului în mod corespunzător temperaturii. De asemenea, puteți activa sau dezactiva această unealtă dacă editați fotografii sau alte astfel de activități.

Iris Mini: Foarte ușor. Iris Mini nu are nicio opțiune separată, pur și simplu ajustează schema de culori a monitorului pentru a vă păzi ochii de raze dăunătoare.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.