Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Lumina albastra este acea portiune din spectrul de lumina vizibila care are cele mai mici lungimi de unda si cea mai mare energie. Lumina albastră are lungimi de undă mai scurte, lucru care produce mai multă energie.

Comparata cu alte lungimi de unda mai scazute, se poate observa ca lumina albastra tinde sa varieze in intensitate, lucru care creeaza o reflexie neplacuta si reduce contrastul la nivel vizual si claritatea vizuala. De aceea folosirea in exces a dispozitivelor digitale poate cauza oboseala oculara, mentala, fizica, darsi dureri de cap.

Acest articol iti va arata ce este lumina albastra si cum te poti proteja pentru a-ti pastra sanatatea si vederea.

ochelari pentru degenerescenta maculara

Lumina albastră naturală vs lumina albastră artificială

Lumina albastră are niște lungimi de undă mai scurte care se ciocnesc de particulele din aer și fac ca lumina albastră să se împrăștie.
Afectează Ceasul bilolgic sau Ritmul circadian, care cuprinde ciclul de veghe si somn.
Lumina albastra mai are rolul de a ne mentine in stare de alerta, plini de energie si fericire, stimuland si timpul de reactie.
Există mai multe surse de lumină albastră artificială, cum ar fi aparatura electronica si alte mijloace de iluminare.
Fără să o dăm în vreo fizică super-complicată, ideea de bază ar fi că lungimea de undă a razei este invers proporțională cu intensitatea sa.
Cu alte cuvinte, cu cât o rază este mai lungă, cu atât este mai puțin aprinsă. Cea mai lungă rază de culoare este cea roșie.
Pe de altă parte, nu măsoară decât între 380 și 500 de nanometri, deci este semnificativ mai scurtă decât raza roșie.

Cum te afecteaza lumina albastra?

Lumina albastra poate trece prin lentila si poate ajunge la cornee si retina, ceea ce poate cauza mai multe probleme de vedere. Expunerea fara protectie la lumina albastra poate afecta vederea pe termen lung prin imbatranirea ochilor prematur.
Studiile arată că expunerea indelungata la lumina albastra poate cauza urmatoarele probleme oculare:

Oboseala ochilor

Lumina albastra emisa de ecranele dispozitivelor digitale (computer, tableta, telefon mobil) poate obosi ochii datorita minimizarii contrastelor.
Simptomele oboselii oculare datorita expunerii la ecranele disopozitivelor digitale pot fi-dureri de ochi, mancarimi si probleme cu focalizarea.

Degenerescenta maculara

Unele studii arata ca expunerea ochilor la lumina albastra pentru perioade indelungate de timp pot cauza afectiune serioase ale retinei oculare. Astfel, expunerea ochilor la lumina albastra poate cauza afectiuni precum prezbiopia, miopia, astigmatismul si degenerescenta maculara o-data cu inaintarea in varsta.

Afectiuni ale retinei

Mai multi specialisti sugereaza ca lumina albastra emisa de alte device-uri poate creste riscul aparitiei degenerescentei maculare o-data cu inaintare-a in varsta.
De aceea, se recomandă utilizarea unor ochelari speciali atunci când stai la computer

Lumina albastra este, deopotriva benefica si periculoasa

Lumina albastra este acea portiune din spectrul de lumina vizibila care are cele mai mici lungimi de unda si cea mai mare energie. Comparata cu alte lungimi de unda mai scazute. se poate observa ca lumina albastra tinde sa varieze in intensitate, lucru care creeaza o reflexie neplacuta si reduce contrastul la nivel vizual si claritatea vizuala.
De aceea folosirea in exces a dispozitivelor digitale poate cauza oboseala oculara, mentala, fizica, dar si dureri de cap. Daca petreci mult timp expunandute la lumina albastra emisa de dispozitive digitale, poti face degenerescenta maculara si chiar orbire permananeta. Expertii in medicina cerceteaza moduri mai sigure de a ne expune la lumina albastra, si au descoperit urmatoarele:
43% din adulți au un job la care folosesc calculatorul sau tableta pentru o perioadă îndelungată.
74% din adolescenții între 14 și 17 ani folosesc în mod frecvent aparatura digitală.
70% din oamenii care folosesc aparate digitale regulat suferă de oboseală oculară.
93% din adolescenți au acces la dispozitive ce emit lumină albastră.

umina albastra -ochelari-de-protectie-calculator

Cum îmi pot proteja ochii de lumina albastră?

Prin folosirea calculatorului, telefonului sau tabletei, te expui in mod constant luminii albastre.
Insa, exista, diverse metode de a te proteja de efectele nocive ale acesteia.

Redu timpul petrecut

Incearca sa reduci din timpul petrecut in fata ecranelor. Atunci cand esti la calculator, fa pauze in mod regulat la o ora pentru a-ti odihni ochii.

Ochelari de calculator

Vă recomandăm să verificați nivelul de protecție a lentilelor înainte de cumpărare. De exemplu, lentilele noastre oferă o protecție de 100% până la 420 nm, și o protecție de 50% între spectrul de 430 nm – 460 nm.
Aceasta practic înseamnă protecția completă a ochilor tăi împotriva pericolelor cauzate de expunerea la lumina albastra.

Strat Anti-Reflex (AR)

Dacă porți ochelari de vedere, poți adăuga un strat Anti-Reflex lentilelor. Stratul Anti-Reflex va bloca lumina albastra si va proteja ochii de efectele nocive ale acesteia. Recomandarea noastră este să alegi niște ochelari speciali pentru protecția împotriva luminii albastre.

Avantajele lentilelor lumină albastră Muunel

Firma noastră oferă lentile pentru oricare din problemele menționate anterior,  Oboseala ochilor, degenerescenta maculara, afectiuni ale retinei . 

Lentilele protectie calculator Muunel ofera filtrarea de 100%, pana la 420nm si filtreaza ; și protecție de 50% între spectrul 430nm – 460nm. (Majoritatea competitorilor au lentile care blochează o valoare de doar 2%)

Am introdus de asemenea și alte tehnologii unice pentru a vă face viața mai ușoară: 

Lentilele Muunel sunt adaptabile la orice rețetă, fie că aveți dioptrii pentru sferă sau cilindru

Strat Anti-Reflex (AR) pentru a elimina reflexiile în proporție de 100% 

Ochelarii noștri conțin și protecție UV de până la 400 nm – nivel asemănător cu niște ochelari de soare de calitate  

Lentile făcute din materialul organic de calitate superioară CR 39 

Datorită unui strat special de protecție, apa și aburirea sunt îndepărtate de pe suprafața lentilelor  

Datorită inovațiilor lentilelor noastre, ele sunt rezistente la zgârieturi și lovituri de orice fel  

Lentilele monofocale Muunel sunt conforme cu standardele europene pentru ochelari fără prescripție medicală (NF EN 14139) și cu standardele internaționale (ISO 12870), având scopul final de a proteja sănătatea clienților noștri 

Cauți ochelari protectie calculator?

Alege din oferta Muunel Copenhagen

×

Selectați locația dvs.