Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Cum ne pot proteja ochelarii de ecrane?

Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra

Trăim într-o epocă în care lumea digitală face parte din universul nostru, aproape la fel de mult ca lumea reală. În medie, petrecem undeva între 5 și 8 ore zilnic în fața unui ecran, fie că acesta este calculatorul de la birou sau desigur, ecranul smartphone-ului.

Însă indiferent ce ecran utilizezi, uzul excesiv (ca și cu orice altceva pe lumea asta) costă scump. Aici nu vorbim despre bani, ci despre sănătatea ta, îndeosebi a ochilor tăi.

Care sunt pericolele asociate ecranului?

În general, ochii tăi absorb mult mai multă lumină albastră de la soare decât de la ecranul calculatorului. Însă studiile arată că în timp, lumina albastră absorbită de la ecranele digitale poate avea efecte negative asupra sănătății noastre, și mai ales a copiilor, care aparent absorb mai multă lumină albastră de la ecrane decât adulții. 

Această lumină albastră distruge retina și crește nevoia de a purta ochelari. Totodată, lumina albastră dă peste cap ritmul circadian și poate crea insomnii. Chiar și atunci când dormi, aceasta poate face să nu te odihnești cum trebuie, și drept urmare, să suferi a doua zi. De aceea, experții Muunel recomandă limitarea timpului petrecut în fața ecranului înainte de ora de culcare. Astfel, îi permiți organismului să intre în ritmul natural de veghe și să producă melatonina necesară unui somn odihnitor.

Care sunt beneficiile luminii albastre?

Lumina albastră îndeplinește mai multe roluri în buna-funcționare a oamenilor, anume:

  • Te face alert și îmbunătățeste memoria și abilitățile cognitive.
  • Reglează ritmul circadian și ciclul somn-veghe. 
  • Lumina albastră încurajează, chiar, o dezvoltare corectă a copiilor, iar o deficiență în expunerea la soare poate bloca această dezvoltare.

După cum vedeți, lumina albastră are beneficiile ei considerabile și nu ar trebui evitată sau blocată în întregime. 

În același timp, asta nu înseamnă că nu e o idee bună să cumpărăm niște ochelari de calculator cu protecție anti-lumină albastră, pentru zilele când trebuie să stăm mult la PC, sau pentru a-i utiliza noaptea (ca să nu dăm peste cap ritmul circadian). Lentilele ochelarilor filtrează o bună parte din lumina albastră și se asigură că ochii noștri nu primesc o supradoză, evitând astfel sindromul luminii albastre.

Este important să știi cum să alegi niște lentile de protecție de calitate superioară. De exemplu, cele de la ochelarii Muunel sunt conforme cu standardele europene pentru ochelari NF EN 14139, dar si cu cele internaționale ISO 12870. Află mai multe despre lentilele pentru lumina albastră în acest articol

Ce sunt ochelarii de protecție?


Cum ne protejează ochelarii anti-lumină albastră?

Ochelarii de protecție pentru ecran sunt, mai exact, niște ochelari normali (fără dioptrii sau alte modificări pentru a îmbunătăți vederea), care au niște lentile de protecție speciale. Lentilele acționează ca un fel de paravan, blocând un procentaj din lumina albastră direcționată către ochii noștri.

Niște ochelari pentru ecran de calitate ar trebui să blocheze undeva în jur de 50% din lumina albastră. Dar ochelarii Muunel sunt mult mai buni de atât, ei blocând 100% din lumina până în 420 nm, 80% din lumina de 430 nm și 50% din spectrul 430 – 460 nm. 

Lumina albastră și strălucirea sunt două motive majore pentru simptomele tensiunii oculare digitale, care pot include oboseală oculară, dureri de cap, ochi uscați și vedere încețoșată. Credem că lentilele Muunel sunt echilibrul perfect între o lentilă clară fără distorsionarea culorilor și o soluție eficientă de filtrare a luminii albastre.

Care sunt lentilele cele mai bune pentru ochelarii de calculator?

Există mai multe soluții de filtrare a luminii albastre, dar nu toate sunt la fel de bune. Dacă folosești niște lentile de slabă calitate există două riscuri. In primul rand, nu vei obține îndeajuns de multă protecție împotriva luminii albastre și a razelor UV, și vei avea parte de efectele negative ale acestora. Iar apoi, lentilele de calitate proastă pot chiar să îți afecteze vederea pe termen lung. 

În general, lentilele de filtrare a luminii albastre folosesc un strat de protecție sau ceea ce este cunoscut sub numele de lentila UV420. Ambele lentile filtrează lumina albastră, în special la 400-420 nm sau la 420-460. 

Cu toate acestea, Muunel folosește lentile cu tehnologie specială care filtrează toată lumina albastră între 400-460nm (filtrează 50% din întreaga gamă 100% din lungimile de undă cu impact maxim – 380 – 420 nm). În plus, dispozitivele digitale emit lumină albastră în cea mai mare abundență la 455 nm. Produsele concurente filtrează aproximativ 2% la acest spectru, iar Muunel filtrează ~ 30%. 

Motivul pentru care suntem mai eficienți este modul în care lentilele noastre filtrează lumina albastră. Încorporăm un pigment ocular care filtrează lumina albastră în mod natural în ochiul nostru. Acest lucru îi oferă echilibrul perfect între o lentilă clară și una eficientă. Are și avantajul suplimentar de a bloca razele UV, și de asemenea aplicăm un strat premium AR pentru a bloca ~100% strălucirea. 

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.