Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!
Trăim într-o epocă care se bazează extrem de mult pe tehnologie și care ne cere să petrecem din ce în ce mai mult timp în fața unui ecran. Fie că e vorba de calculator, telefon sau tabletă, omul petrece în medie 6 ore și 40 de minute în fața ecranului într-o singură zi.
Cu alte cuvinte, probabil petreci la fel de mult timp în fața ecranului cât petreci dormind. Iar toată expunerea asta îți afectează vederea în feluri pe care nici nu ți le poți imagina.
De aceea e important să porți echipament de protecție, pentru a limita efectele negative ale unui ecran.
Lumina albastră este un fel de rază emisă în mod natural de soare, care îi transmite creierului că trebuie să se trezească și să ne mențină atenți deoarece e zi. Lumina albastră este produsă, însă, și de calculatoare, iar atunci când ne holbăm la ea timp de 7 ore pe zi, ochii noștri au de suferit, precum și programul de somn, deoarce creierul nostru nu mai știe când e noapte și când e zi.
Porecliți și ochelari de condus, deoarece protejează ochii șoferului de farurile puternice cu care se confruntă pe timp de noapte, acești ochelari de protecție își propun să-ți apere ochii, efectiv blocând lumina albastră.
Ei nu sunt ca niște ochelari obișnuiți de vedere, deoarece nu te ajută să vezi dinăuntru în afară, ci mai degrabă acționează precum un parbriz, protejându-te pe tine, în interior, de efectele nocive ale luminii albastre.
Dacă ți-ai cumpărat o pereche de ochelari pentru calculator, e logic că vei vrea să-i verifici și să afli dacă ei chiar îți oferă protecția necesară. O pereche decentă de ochelari de protecție ar trebui să blocheze un minim de 30% din lumina albastră la care ești expus.
Am mai vorbit într-un articol anterior despre cum poți să testezi ochelarii în mod simplu, chiar la tine acasă, iar acum îți mai arătăm o metodă.
Când priviți imaginea de mai sus, ce vedeți? Priviți-o mai întâi fără ochelari, iar apoi cu ochelarii de calculator. Dacă ochelarii protejează cum trebuie, atunci cercul albastru (B) ar trebui să devină complet negru, iar cel galben (G) ar trebui să se vadă mult mai întunecat.
Această este o metodă de a vă testa ochelarii de încredere. Dacă nimic nu se schimbă când priviți imaginea cu ochelarii de protecție, înseamnă că aceștia nu oferă un nivel suficient de ridicat de protecție împotriva luminii albastre.
Vă sfătuim să citiți părerile altor utilizatori și, dacă se poate, să contactați producătorul și să vă interesați de nivelul de protecție al produsului! Atenție, prețul ridicat nu înseamnă întotdeauna o calitate superioară. E mult mai eficient să vă orientați după recenziile produsului.
Cercetătorii au mai susținut și că o idee bună ar fi achiziționarea unor ochelari protectie calculator barbati. Aceștia vin în mai multe modele, cei mai populari fiind ochelarii de condus. O pereche de ochelari de condus are de obicei lentile portocalii și blochează un procent impresionant de lumină albastră.
Problema însă este că ochelarii de condus nu funcționează prea bine înăuntru, deoarece blochează și alte culori. Conform cercetătorilor, ideal ar fi să căutați niște ochelari de calculator pentru prevenirea luminii albastre deoarece aceasta este problema principală.
United States
EnglishCanada
EnglishBrazil
EnglishArgentina
EnglishMexico
EnglishCosta Rica
EnglishRomania
RomanianRomania
EnglishGermany
EnglishUnited
EnglishFrance
EnglishItaly
EnglishSpain
EnglishUkraine
EnglishPoland
EnglishNetherlands
EnglishBelgium
EnglishCzech
EnglishSweden
EnglishHungary
EnglishSerbia
EnglishAustria
EnglishSwitzerland
EnglishBulgaria
EnglishDenmark
EnglishFinland
EnglishNorway
EnglishIreland
EnglishMoldova
English