Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!
În acest articol, vom vorbi despre lumina albastră, precum și despre beneficiile unor ochelari de protecție împotriva acesteia. Vom vedea ce fel de lentile anti-lumină albastră sunt cele mai potrivite pentru cititorii noștri, în funcție de tipul de lentilă, dar și de timpul petrecut de aceștia în fața unei surse de lumină albastră.
Ați auzit, fără îndoială, despre razele ultraviolete emise de soare. Din cauza lor, ne dăm cu protecție solară vara, când mergem la mare, deoarece experții au descoperit că aceste raze pot provoca leziuni la nivelul pielii. În timp, acestea pot duce la diverse probleme de sănătate, printre care chiar și cancerul. Tot din cauza razelor ultraviolete, suntem sfătuiți să nu ne uităm direct la soare, pentru a ne proteja ochii.
Lumina albastră, cunoscută și drept lumina albastru-violet, face parte din aceeași familie ca lumina ultraviolet. Și deși este considerată mai puțin intensă, asta nu înseamnă că lumina albastră este și mai puțin periculoasă. Aceasta poate pătrunde până la retină și în timp, poate duce la degenerare maculară semnificativă. Lumina albastră, deoarece face parte din sistemul de memorie a ciclului somn-veghe, ne poate da peste cap ritmul circadian și poate provoca insomnii.De aceea au apărut ochelari cu lentile de protecție împotriva luminii albastre.
Ochelarii de protecție împotriva luminii albastre încorporează niște lentile speciale cu o protecție UV ridicată sau completă. În funcție de calitatea ochelarilor și de nivelul de protecție, aceștia pot bloca parțial lumina albastră transmisă de soare sau de un ecran digital, sau chiar în întregime.
Lumina albastră circulă pe o lungime de undă între 380 de nanometri și 500 de nanometri, iar lentilele speciale de protecție blochează fix această lungime de undă. Nivelul ideal de protecție UV este marcat ca „UV 400” și blochează marea majoritate de lumină “dăunătoare” albastră. Acești ochelari nu afectează, însă, transmiterea luminii normale sau vizibile, așa cum i se mai spune. Astfel, ei nu afectează percepția ta despre mediul înconjurător.Spre deosebire de alți ochelari care blochează doar un mic procent, ochelarii noștri blochează 100% din razele dăunătoare până la 420 nm, 80% din razele la 430 nm si 50% din razele între 430 si 460 nm. De asemeni, lentilele Muunel blochează în proporție de 100% razele UV și strălucirea. Ele sunt conforme cu standardele internaționale ISO 12870.
Ai văzut, probabil, pe piață mai multe tipuri de ochelari care se laudă că ar bloca lumina albastră și ar fi utili atunci când utilizezi calculatorul. Niște ochelari speciali pentru asta sunt, bineînțeles, utili, dar nu sunt nici pe departe singura ta opțiune pentru a te proteja.
Dacă porți deja ochelari de vedere, este posibil să se aplice un strat special ochelarilor care să păstreze focalizarea și dioptriile care te ajută să vezi cum trebuie, dar să se adauge și un strat protector. Pe site-ul nostru poți comanda atât ochelari pentru calculator, ochelari de citit, cât și ochelari cu dioptrii (în funcție de rețeta pe care o ai), ce au un strat protector pentru lumina albastră.
Alte lucruri pe care le poți face pentru a te proteja de lumina albastră includ scăderea luminozității aparatelor digitale sau utilizarea unui filtru anti-lumină albastră (cunoscut și ca „Night Mode” pe unele dispozitive). Pauzele frecvente ajută, de asemenea, să-ți menții ochii atenți și sănătoși.
Deși auzim adesea despre efectele nocive ale ecranelor digitale, acestea nu sunt nici pe departe singura sursă de lumină albastră. Adevărul e că în medie, o oră petrecută afară (chiar și într-o zi relativ moderat însorită ) te expune la mai multă lumină albastră decât o oră petrecută în fața ecranului de calculator. Ochelarii Muunel pot fi purtați și afară, ei blocând atât lumina albastră cât și razele UV dăunătoare. Ei au un efect similar cu ochelarii de soare, dar fără să întunece imaginea. Datorită acestui fapt ei pot fi purtați și noaptea la condus, deoarece blochează reflexiile farurilor din sens opus.
La urma urmei, cum ar trebui să arate lentilele ideale care să te protejeze împotriva luminii albastre?
În primul rând, cauți niște ochelari care să blocheze cu cât mai multă lumină albastră posibil. Caută lentile care să blocheze între 70% și 90% din lumina albastră la care ești expus. Așa cum am menționat mai sus, ochelarii Muunel blochează 100% din razele cele mai dăunătoare.
Nu în ultimul rând, vrei să ai grijă la cât de întunecate sunt lentilele. Asta va determina câtă lumină blochează, și în general depinde de când plănuiești să utilizezi ochelarii. Cei de la Muunel sunt potriviți atât ziua cât și noaptea, ei având lentilele complet transparente.
Ține minte, aici vorbim despre niște ochelari care să-ți protejeze sănătatea. Când alegi ochelarii de protecție anti-lumină albastră, concentrează-te pe calitate și nu pe cum arată, deoarece la urma urmei, asta contează cel mai tare. Din fericire, ochelarii Muunel oferă și protectie ridicată dar și arată foarte bine și modern.
United States
EnglishCanada
EnglishBrazil
EnglishArgentina
EnglishMexico
EnglishCosta Rica
EnglishRomania
RomanianRomania
EnglishGermany
EnglishUnited
EnglishFrance
EnglishItaly
EnglishSpain
EnglishUkraine
EnglishPoland
EnglishNetherlands
EnglishBelgium
EnglishCzech
EnglishSweden
EnglishHungary
EnglishSerbia
EnglishAustria
EnglishSwitzerland
EnglishBulgaria
EnglishDenmark
EnglishFinland
EnglishNorway
EnglishIreland
EnglishMoldova
English