Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!
De unde știi dacă ai nevoie de ochelari de vedere? Poate părea un răspuns evident, însă de multe ori, nu e atât de ușor să-ți dai seama dacă îți trebuie ochelari de vedere.
Presupunem că îți dai seama atunci când nu mai vezi bine și ai probleme în a distinge obiecte (fie că sunt aproape sau departe de tine), că nu mai vezi semnele de circulație și că vezi încețoșat. Însă acestea sunt deja semne târzii. Există multe mici semne care sugerează nevoia de ochelari și e bine să le cunoști, deoarece cu cât amâni mai mult vizita la oftalmolog, cu atât îți pui vederea în pericol mai tare.
Vederea încețoșată nu este întotdeauna un semn că trebuie să îți pui ochelari. De multe ori, oamenii au probleme în a distinge unele lucruri (fie ele aproape sau departe) din cauza oboselii excesive a ochiului. În cazul în care vederea e încețoșată momentan sau foarte puțin, doctorii recomandă să-ți odihnești ochii, să reduci timpul petrecut în fața ecranului și eventual să utilizezi lacrimi artificiale pentru a-ți hidrata ochii.
Însă dacă vederea încețoșată persistă, atunci e cazul să-ți programezi o vizită la oftalmolog.
Un alt semnal de alarmă apare atunci când nu mai distingi lucrurile noaptea. Spre exemplu, dacă ieși cu câinele la plimbare noaptea și nu-l mai vezi cum trebuie, sau dacă ai probleme cu condusul pe timp de noapte, atunci s-ar putea să fie un simptom al cataractei.
Din nou, e important să mergi la doctor cât mai devreme, pentru că aceste probleme se înrăutățesc pe măsură ce persistă.
Altă problemă care poate fi observată când conduci noaptea: au probleme în ajustarea vederii după ce ai văzut niște faruri puternice? Ar putea sugera că mușchii care ajută irisul să se contracte sau să crească sunt slăbiți.
Un semnal clasic este atunci când ai probleme în citirea cuvintelor de pe ecran după un timp. Experții recomandă să faci pauze frecvente (chiar și la 20 de minute) și eventual să porți ochelari de protecție.
Durerile de cap iarăși sugerează probleme cu ochii. Cu cât ochii slăbesc mai tare, cu atât le e mai greu să formeze și să distingă imagini, lucru care forțează mușchii oculari să muncească mai tare, iar asta creează dureri de cap.
United States
EnglishCanada
EnglishBrazil
EnglishArgentina
EnglishMexico
EnglishCosta Rica
EnglishRomania
RomanianRomania
EnglishGermany
EnglishUnited
EnglishFrance
EnglishItaly
EnglishSpain
EnglishUkraine
EnglishPoland
EnglishNetherlands
EnglishBelgium
EnglishCzech
EnglishSweden
EnglishHungary
EnglishSerbia
EnglishAustria
EnglishSwitzerland
EnglishBulgaria
EnglishDenmark
EnglishFinland
EnglishNorway
EnglishIreland
EnglishMoldova
English