Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Ajută Ochelarii Cu Lumină Albastră în Pandemie?

Înainte de pandemia COVID-19, timpul de ecranare era de aproape 12 ore pe zi. Apoi, în timpul pandemiei, a crescut timpul de ecranare cu aproape 60%. Și da, acest lucru , este într-adevăr îngrijorător.

Toată această expunere digitală, cunoscută sub numele de sindrom de vedere computerizat, poate provoca probleme semnificative, cum ar fi dureri de cap, gât rigid și ochi obosiți sau dureroși, precum și întreruperi ale somnului.

Întrucât vremurile sunt așa cum sunt, petrecem mult mai mult timp privind laptopurile și alte ecrane digitale, și atunci este indicat să te gândești serios la o pereche de ochelari protecție calculator care reduc efectiv forțarea ochilor și îi protejează ochiul de efectele luminii albastre.


Anul trecut a fost, printre multe alte lucruri, un an greu pentru ochi. În timp ce stresul și insomnia contribuie la ochii obosiți permanent, o altă schimbare comportamentală provocată de pandemie a avut un impact semnificativ și în creștere constantă a timpului petrecut în fața ecranelor.

Totul, de la serviciu la antrenamente, școală și socializare, se face acum online prin intermediul dispozitivelor.

ajută ochelarii cu lumină albastră? ajută ochelarii cu lumină albastră?

Dar chiar funcționează? 

Depinde pe cine întrebi

Deoarece ochelarii de protecție calculator sunt un produs mai nou, nu există multe cercetări în această direcție. Academia de Oftalmologie spune că nu sunt necesari pentru utilizatorii de computere. Organizația spune că lumina albastră de pe dispozitivele digitale nu duce la boli oculare și nici nu provoacă oboseală ochilor. Problemele de care se plâng oamenii sunt pur și simplu cauzate de utilizarea excesivă a dispozitivelor digitale.

Beneficiile ochelarilor de lumină albastră

Un optician senior la Muunel, spune că a văzut beneficiile ochelarilor cu lumină albastră în rândul clienților magazinului. Personalul întreabă un client cât timp petrece zilnic în fața unui ecran. Dacă durează 6 ore sau mai mult, se recomandă un fel de tehnică de reducere a luminii albastre, indiferent dacă este vorba de ochelari sau de un ecran special pentru monitorul de computer.

Lumina albastră este peste tot

Știi și tu, că primeai multă lumină albastră încă dinainte de a începe viața digitală de astăzi. Multă lumina provine de la soare, este clar. Dar gadgeturi precum televizoarele, smartphone-urile, laptopurile și tabletele care populează viața modernă emit o lumină mult mai strălucitoare, cu lungime de undă mai scurtă (mai albăstruie), care ajunge să afecteze ochii pe termen lung. „Și dorită pandemiei, ajungi să te uiți la aceste dispozitive și mai mult”; conform Vision Direct, care a chestionat 2.000 de adulți în Statele Unite și alți 2.000 în Regatul Unit.

„Cred că pot lucra mai mult”

Mulți spun că ochelarii cu filtru lumină albastră ajută.

În situația pandemică în care ne aflăm,suntem tentați să lucrăm mai mult decât de obicei, fără a lua în calcul că expunerea constantă a ochilor la diverse dispozitive este destul de gravă.

Și fără să realizezi , te poți vedea de multe ori în situația în care concentrarea ta și randamentul tău vor scade , tocmai din cauza faptului că  încep durerile de cap,  durerile de gât, usturimea ochilor și multe alte simptomatologii care, fără să realizezi,  în timp pot duce la boli oculare mult mai grave.

“Vreau o pauză” -crede-mă și ochii tăi vor

Dacă te îngrijorează modul în care computerele și alte ecrane cu lumină albastră îți afectează ochii, poți găsi cu ușurință o pereche de ochelari de protecție calculator care să-ți confere confort și odihnă a ochilor în același timp.

Sfat: Academia de Oftalmologie, Consiliul Viziunii și alte organizații legate de viziune, solicită moderarea utilizării ecranului. Majoritatea specialiștilor recomandă adoptarea regulii 20-20-20. Asta înseamnă că, la fiecare 20 de minute, să privești un obiect aflat la cel puțin 20 de metri distanță timp de 20 de secunde.

Soluțiile de evitare a luminii albastre, cum ar fi ochelarii care blochează lumina albastră și filtrele de ecran, devin rapid produse populare de consum în timpul pandemiei coronavirusului. Dacă simți că te regăsești și îți închei ziua simțindu-te obosit de la a te uita la prea multe ecrane, s-ar putea să vrei să încerci și tu acești ochelari de protecție calculator. De fapt , chiar nu ai  nimic de pierdut ci doar de câștigat.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.