Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Sfaturi pentru sănătatea ochilor pentru munca la calculator

Sfaturi-pentru-sanatatea-ochilor-pentru-munca-la-calculator 1 Sfaturi-pentru-sanatatea-ochilor-pentru-munca-la-calculator 1

Se pare că toată lumea se uită la un ecran de computer, telefon sau alt dispozitiv digital în aceste zile. Și asta provoacă o problemă serioasă numită sindrom digital al ochilor.

Căutați o modalitate de a vă ajuta ochii? Folosiți ochelari de protecție calculator.

Dacă lucrați în fața unui computer toată ziua, este posibil să observați că ochii vă obosesc, se usucă sau vă mănâncă. A te uita la ecran timp de ore în șir poate să afecteze vederea. S-ar putea să vă faceți griji că vă deteriorați permanent ochii sau s-ar putea să vă întrebați ce puteți face pentru a face față disconfortului.

Dacă doriți să aflați mai multe despre relația dintre ochi și computer, continuați să citiți. Veți afla cum vă afectează ecranele viziunea și sănătatea și ce puteți face în această privință.

Computerul și ochii 

Dacă munca dvs. implică o utilizare intensă a computerului, este posibil să observați probleme oculare. Nu sunteți singur – cel puțin 50% dintre cei care lucrează în fața unui computer raportează probleme oculare, dar numărul poate fi mai aproape de 90%. Este posibil să observați simptome precum:

Vedere încețoșată

Ochi uscați, mâncărimi sau ochi roșii, Viziune dublă, Dureri de cap

Niciunul dintre aceste simptome nu este distractiv și, dacă sunt suficient de severe, calitatea muncii tale poate avea de suferit. Aceste simptome sunt adesea numite sindrom de vedere computerizată. La fel ca sindromul tunelului carpian, afecțiunea este cauzată de utilizarea repetată: ochii tăi lucrează din greu pentru a continua să citească pe ecranul computerului și obosesc.

Doar citirea dintr-o carte pentru o lungă perioadă de timp poate fi dificilă pentru ochii tăi, cu toată mișcarea ochilor și focalizarea în plan apropiat pe care o solicită sarcina, iar computerele înrăutățesc problema. Strălucirea, pâlpâirea și contrastul ecranului de pe ecranul unui computer necesită și mai mult din viziunea dvs.

În plus, atunci când utilizează computere, mulți oameni uită să clipească. De obicei, clipim de aproximativ 15 până la 20 de ori pe minut, dar când citim un ecran, clipim adesea doar jumătate din cantitate. Toate aceste priviri vă pot usca ochii, ceea ce contribuie la iritare.

Cu toate acestea, fiți siguri că nu vă faceți ochilor daune permanente. În timp ce sindromul rama ochelari vedere fi neplăcut, dacă vă luați puțin timp de pe computer, ochii dvs. vor primi odihna de care au nevoie și vor începe să se simtă din nou mai bine.

Ecranele de calculator, ochii și obiceiurile greșite

Vizualizarea ecranelor computerului ore întregi poate afecta mai mult decât ochii. Majoritatea ecranelor sunt iluminate cu lumină albastră, care poate interfera cu ciclul de somn. Un grup de cercetători din Boston, Massachusetts, de la Brigham and Women’s Hospital, a făcut un studiu asupra efectelor citirii pe o tabletă înainte de culcare, comparativ cu citirea unei cărți tipărite înainte de culcare.

La grupul care a citit pe un dispozitiv iluminat a durat zece minute mai mult pentru a adormi și nu a dormit la fel de adânc ca grupul care a citit paginile tipărite. Cercetătorii cred că lungimea de undă albastră a ecranelor electronice interferează cu producerea de melatonină, un hormon care promovează somnul.

În consecință, cei care folosesc ecrane nu se simt somnoroși, așa că rămân treziți până târziu și au probleme când se duc în sfârșit la culcare.

Dacă rămâi treaz târziu folosind o tabletă sau un computer și apoi nu dormi bine, vei contribui doar la uscăciunea ochilor și disconfort, împreună cu celelalte efecte adverse ale privării de somn.

Care este soluția?

Ideal ar fi să nu mai folosiți așa mult ecranele, dar acest lucru este aproape imposibil în ziua de azi. Majoritatea joburilor se desfășoară pe laptop sau calculator, iar în timpul liber stăm foarte multe ore cu ochii în telefon. Soluția practică este folosirea de ochelari de protecție pentru lumina albastră.

Acești ochelari speciali blochează razele dăunătoare și vă mențin ochii odihniți și sănătoși pe termen lung. De asemenea, ei va ajută să adormiți mai ușor noaptea și să dormiți mai bine. Ochelarii noștri oferă o protecție de 100% împotriva celor mai dăunătoare dintre razele albastre și au mai multe straturi de protecție incluse (anti-reflexii, anti-aburire, anti-zgârieturi, hidrofob și oleofob).

Verificați acum oferta de ochelari Muunel și veți găsi o gamă variată de forme și culori pentru rame.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.