Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Ochelari de Vedere Pentru Adulți Peste 50 de Ani

Ochelari de Vedere Pentru Adulți Ochelari de Vedere Pentru Adulți

Când aveți peste 20 sau 30 de ani, probabil că nu petreceți mult timp gândindu-vă la vederea viitoare. S-ar putea să luați măsuri pentru a vă proteja sănătatea fizică și probabil că vă luați în considerare viitoarele cariere și planurile de viață. Dar s-ar putea să faceți o pauză rar pentru a lua în considerare efectul pe care îl au acțiunile dvs. curente asupra sănătății oculare viitoare.

În acest articol , vom vorbi despre schimbările legate de ochi pe care majoritatea adulților peste 50 de ani  le intampina.

Modificări legate de vârstă

Sperăm că ai ajuns la 50+ ani fără să treceți prin schimbări majore ale vederii. În majoritatea cazurilor, probabil că nu ați experimentat nimic mai grav decât ocazional ocazional cu ochi roz sau o rețetă de ochelari sau contacte.

Înțelegerea schimbărilor vizuale legate de vârstă

La fel ca și corpul, ochii și vederea se schimbă în timp. Deși nu toată lumea va avea aceleași simptome, următoarele sunt modificări frecvente ale vederii legate de vârstă:

  • Aveți nevoie de mai multă lumină. Pe măsură ce îmbătrânești, ai nevoie de mai multă lumină pentru a vedea la fel de bine ca înainte. Lumini mai strălucitoare în zona de lucru sau lângă scaunul dvs. de lectură vă vor ajuta să facilitează citirea și alte sarcini de prim-plan.
  • Dificultăți de citit și de a lucra îndeaproape. Materialele tipărite pot deveni mai puțin clare, în parte, deoarece obiectivul din ochi devine mai puțin flexibil în timp. Acest lucru face ca ochii tăi să se concentreze mai greu asupra obiectelor apropiate decât atunci când erai mai tânăr.
  • Probleme cu o strălucire. Când conduceți, este posibil să observați o strălucire suplimentară a farurilor noaptea sau a soarelui care se reflectă pe parbriz sau pe trotuar.
  • Modificări ale percepției culorii. Obiectivul clar clar situat în interiorul ochiului poate începe să se decoloreze. Acest lucru face mai dificil de văzut și distins între anumite nuanțe de culoare.
  • Producție lacrimală redusă. Odată cu înaintarea în vârstă, glandele lacrimale din ochi vor produce mai puține lacrimi. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care se confruntă cu modificări hormonale. Ca urmare, ochii tăi se pot simți uscați și iritați. A avea o cantitate adecvată de lacrimi este esențial pentru a vă menține ochii sănătoși și pentru a vă menține vederea limpede.

Întâmpinarea problemelor cu vederea aproape după 50 de ani

Dacă nu ați avut niciodată nevoie de ochelari de vedere sau lentile de contact pentru a corecta vederea la distanță, atunci când vă confruntați cu probleme de vedere apropiată după vârsta de 50 de ani poate fi îngrijorător și frustrant.

S-ar putea să simțiți că ați pierdut brusc abilitatea de a citi ziarul sau de a vedea numerele de telefon mobil.

Pierderea acestei capacități de focalizare a vederii de aproape, numită presbiopie, are loc deoarece lentila din interiorul ochiului devine mai puțin flexibilă.

Această flexibilitate permite ochiului să schimbe focalizarea de la obiecte care sunt departe la obiecte care sunt aproape.

Persoanele cu prezbiopie au mai multe opțiuni pentru a recâștiga o viziune de aproape clară.

Ele includ:Ochelari de vedere, inclusiv ochelari de lectură, bifocale și lentile progresive.

Lentile de contact, inclusiv lentilele monovision și multifocale.

Chirurgie cu laser și alte proceduri de chirurgie refractivă

rame ochelari vedere femei

Semne de avertizare

Următoarele simptome ar putea fi semnele de avertizare timpurie ale unei probleme grave de sănătate a ochilor:Vedere fluctuantă. Modificări frecvente încât puteți vedea un semn de diabet sau hipertensiune arterială (hipertensiune arterială).

Văzând flash-uri. Ocazional, este posibil să vedeți pete sau plutitori în ochi. Acestea sunt o parte naturală a procesului de îmbătrânire a ochiului. Dar dacă vedeți brusc mai multe plutitoare decât în ​​mod normal, împreună cu lumini strălucitoare și intermitente, consultați imediat medicul dumneavoastră de optometrie.

Pierderea vederii laterale. Pierderea vederii periferice sau laterale poate fi un semn al glaucomului. Glaucomul apare atunci când nervul optic este deteriorat și nu mai transmite toate imaginile vizuale către creier. De multe ori nu are simptome până când nu vă începe deteriorarea vederii.

Văzând imagini distorsionate. Liniile drepte care apar distorsionate sau ondulate sau o zonă goală în centrul vederii dvs. ar putea fi semne ale degenerescenței maculare legate de vârstă (DMA).

Modalități de a vă proteja vederea acum

Acum, că știi cum se vor schimba ochii dvs. în deceniile următoare, s-ar putea să va simțiți îngrijorat de vederea dvs. Deși nu puteți controla anumite condiții care apar odată cu vârsta, cum ar fi prezbiopia, puteți face anumite măsuri în primii ani pentru a vă menține vederea sănătoasă pe tot parcursul vieții:Vizitați medicul dumneavoastră de ochi cel puțin o dată pe an. El sau ea poate prinde și trata problemele de vedere mai devreme decât mai târziu, ceea ce vă ajută ochii să rămână sănătoși cât mai mulți ani posibil.

Purtați ochelari de soare. Razele UV vă afectează ochii și pot contribui la afecțiuni precum degenerescența maculară. Înainte de a cumpăra o pereche de ochelari de soare, citiți eticheta pentru a vă asigura că ochelarii vă protejează de razele UV.

Evitați fumatul. Fumatul vă dublează riscul de a dezvolta degenerescență maculară în ultimii ani. Cu cât renunțați mai devreme în viață, cu atât aveți mai multe șanse de a vă proteja vederea.

Mâncați o dietă sănătoasă și faceți mișcare frecvent. A avea un corp sănătos înseamnă să ai și ochi sănătoși. În plus, exercițiile fizice și alimentele sănătoase vă pot menține tensiunea arterială scăzută și vă pot ajuta să evitați diabetul.

Când urmați pașii de mai sus, vă puteți proteja viziunea acum și în viitor.Și nu uitați, înaintarea în vârstă nu înseamnă că nu există o cale  ușoară și eficientă de a soluționa problemele oculare care pot să apară .

ochelari moderni de vedere

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.