Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Lentilele de contact: Ghidul complet al începătorului

Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra

Nu toată lumea își dorește să poarte ochelari și înțelegem asta. Unii  aleg să nu poarte ochelari din considerente estetice. Și deși credem că există ochelari potriviți pentru fiecare față, e dreptul fiecăruia să aleagă pentru el.

Apoi există oameni care aleg să nu poarte ochelari de vedere din cauza job-ului sau pentru că pur și simplu îi incomodează în activitățile de zi cu zi. 

Din fericire, pentru toți acești oameni, s-a inventat o alternativă, și  anume lentilele de contact. Dar oare sunt ele mai bune? Merită banii? 

În primul rând, există vreo diferență între lentile de contact și  ochelari de vedere?

Ne întreabă multă lume asta, așa că ne-am propus să răspundem la întrebare o dată și pentru totdeauna. Mulți oameni sunt de părere că ochelarii de vedere sunt și vor rămâne metoda mai bună de a corecta problemele de vedere.

Un studiu din 2020 a comparat uzul lentilelor de contact cu cel al ochelarilor de vedere, mai ales în rândul tinerilor și al copiilor. Studiul a concluzionat că ambele sunt metode bune și eficiente de a corecta problemele de vedere, chiar dacă eficiența lor depinde, în oarecare măsură, de durata purtării. 









Lentilele de contact dor?

Motivul pentru care foarte mulți oameni sunt speriați de lentilele de contact este concepția aceasta că ele ar durea când le aplici. Însă lentilele aplicate corect (vom discuta imediat despre metoda potrivită de aplicare) nu ar trebui să doară absolut deloc. S-ar putea să fii conștient de ele la început, mai ales dacă nu ai mai purtat lentile până acum, dar așa se întâmplă și în cazul ochelarilor de vedere, după care te obișnuiești cu ele.

Ce sunt ochelarii de protecție?

Care sunt beneficiile lentilelor de contact?


Există numeroase avantaje (dar și dezavantaje) asociate purtării lentilelor de contact.

Lentilele de contact nu se aburesc niciodată și îți oferă un câmp vizual complet.

O mare problemă a ochelarilor de vedere este că se aburesc foarte des, mai ales la temperaturi scăzute, sau mai nou, atunci când porți masca de protecție anti Covid-19. Lentilele de contact nu au acest dezavantaj. De asemenea, ele nu îți obturează câmpul vizual, așa cum fac ramele ochelarilor, lucru care îți permite să realizezi numeroase activități mai ușor. Însă aceste probleme ale ochelarilor clasici sunt rezolvate la produsele pe care le găsiți pe site-ul nostru. Ochelarii Muunel au un strat special anti-aburire, iar ramele de diverse forme si mărimi te vor ajuta să ai un câmp vizual mai bun.

Ochelarii de vedere nu se potrivesc întotdeauna stilului vestimentar, însă lentilele da

Ți s-a întâmplat, poate, să vrei să te îmbraci la costum, dar ochelarii de vedere să nu se „pupe” deloc cu ținuta. Ei bine, când porți lentile de contact, nu ai această problemă. Însă acum există și ochelari colorați și moderni precum cei de la Muunel, ce se pot asorta ușor cu diverse ținute.

cot ochii și machiajul în evidență

O problemă cu care se confruntă doamnele purtătoare de ochelari este că machiajul nu este așa de vizibil precum și-ar dori, din cauza ochelarilor. Ei bine, lentilele de contact îți permit să te aranjezi cum vrei, fără să obtureze în vreun fel look-ul tău.


Dezavantaje lentile de contact

Acestea fiind spuse, lentilele de contact sunt adesea considerate mai dificil de purtat și necesită o îngrijire mai mare decât ochelarii de vedere. Lentilele de contact pot, de asemenea, duce la probleme cu ochii (în cazuri rare) și vor fi mai costisitoare pe termen lung.

Pentru unii oameni ele sunt greu de aplicat, și trebuie să ai tot timpul mare grijă de ele și să le păstrezi în condiți corespunzătoare. Ele sunt de asemenea și mai ușor de pierdut. Unele lentile pot fi purtate doar pentru câteva ore, deci trebuie să ai tot timpul la dispoziție cel puțin 2 perechi pentru a le putea purta și dimineața și seară. 

Pe lângă toate astea, lentilele de contact îți vor face și ochii mai uscați, și va fi nevoie să folosești anumite soluții pentru hidratare. E mai bine deci să folosești ochelari externi decât lentile care ating în mod direct suprafața ochilor. 

Pe când o pereche de ochelari poate să te țină câțiva ani buni, lentilele de contact trebuie schimbate la câteva luni. Deci nu doar că plătești mai mult la început pe o pereche de lentile, dar apoi trebuie din nou să plătești la câteva luni. Purtarea unor lentile ce se apropie de data de expirare poate creea disconfort sau dureri.

Ochelarii moderni de la Muunel vin cu lentile de calitate superioară și au numeroase straturi de protecție (anti-reflexie, anti-aburire, anti raze UV, anti lumina albastră și anti-zgâriere). Avem de asemeni rame de diverse forme și culori din care să puteți alege. Vă invităm să vizionați oferta noastră de produse.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.