Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!
Ochelarii de vedere fac parte din viața noastră de zi cu zi, fie că ne place, fie că nu. Ei sunt, la urma urmei, o invenție fenomenală care corectează numeroase probleme de vedere și ne permit să ne desfășurăm viața într-un mod normal, chiar dacă am avea astfel de probleme.
Pe măsură ce avansăm în vârstă, ochii noștri slăbesc din ce în ce mai tare și progresiv, crește și necesitatea ochelarilor de vedere (cu lentile monofocale). Așa că ar fi o idee bună să ne familiarizăm cu câțiva termeni din timp.
În acest articol vom discuta despre lentilele monofcale și ne vom uita la câteva dintre problemele de vedere ce au nevoie de lentile monofocale, cum ar fi miopia, presbiopia și astigmatismul.
O astfel de lentilă este făcută pentru a proteja sau a corecta vederea. O lentilă monofocală, așa cum spune și denumirea, are un singur punct de focalizare. Acest punct îți va oferi o vedere clară în funcție de nevoile tale specifice, și este la fel pe toate suprafață lentilei. Lentilele monofocale se folosesc atât la ochelari de protecție pentru lumina albastră, cât și la ochelari cu rețeta medicală pentru vedere la apropiere sau la distanță medie sau îndepărtată.
Lentilele monofcale sunt potrivite pentru persoane de orice vârstă care suferă de miopie, presbiopie sau astigmatism. Pot fi folosite atât la rețete cu dioptrii, dar și la ochelari fără dioptrii și prescripție, cum ar fi cei de protecție pentru lumina albastră. Vom prezenta acum cele 3 defecte de vedere pentru care se folosesc lentile monofocale:
Ce este miopia: este o problemă comună de vedere ce se întâlnește atât la copii cât și la adulți. În acest caz, persoana vede bine obiectele apropiate, însă vede în ceață obiectele de la depărtare. Acest fenomen apare atunci când forma ochilor face ca lumina să fie focusată în față retinei în loc să fie pe ea.
Ce este astigmatismul? Astigmatismul este o afecțiune în care corneea devine alungită și permite reflexia luminii în mai multe puncte ale ochiului, nu doar în unul, așa cum ar fi sănătos. Asta face ca imaginea să devină neclară pentru privitor.
Ce este presbiopia? Presbiopia este o boală diferită de cele discutate până acum, deoarece nu are legătură cu refracția. Persoanele care suferă de presbiopie au probleme în vederea de apropiere, deoarece ochiul și-a pierdut puterea de acomodare. Acomodarea este procesul prin care cristalinul mărește puterea dioptrică și își modifică forma pentru a putea vedea obiectele din apropiere. Adesea, presbiopia apare odată cu înaintarea în vârstă. În acest caz se recomandă și purtarea de ochelari de protecție pentru lumina albastră atunci când se folosește un ecran, ochelari de care găsiți pe site-ul nostru.
Acest lucru este stabilit de un medic oftalmolog ce îți va face niște teste și apoi îți va elibera o rețetă pentru ochelari. Pentru miopie și presbiopie, pe rețetă va apărea prescurtarea SPH sau SF (care vine de la sferă) urmată de unul din semnele + sau – și de un anumit număr.
Dacă pe rețetă este trecută o valoare cu minus (-), înseamnă că suferi de miopie, iar dacă este trecută o valoare cu plus (+), atunci înseamnă că ai presbiopie. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât dioptria este mai mare. În caz de astigmatism, pe rețetă va apărea prescurtarea CYL (sau CIL), care vine de la cilindru, urmat de asemenea de unul din simbolurile plus sau minus și o valoare. Dar întotdeauna în caz de astigmatism, pe rețetă vom avea și valoarea axei (AXIS sau AX), urmată de un număr între 0 și 180 de grade.
Firma noastră oferă lentile pentru oricare din problemele menționate anterior, miopie, astigmatism sau presbiopie. Aceste lentile au mai multe straturi de protecție, printre care și un strat împotriva luminii albastre dăunătoare. Am introdus de asemenea și alte tehnologii unice pentru a vă face viața mai ușoară:
Lentilele Muunel sunt adaptabile la orice rețetă, fie că aveți dioptrii pentru sferă sau cilindru
Strat Anti-Reflex (AR) pentru a elimina reflexiile în proporție de 100%
Ochelarii noștri conțin și protecție UV de până la 400 nm – nivel asemănător cu niște ochelari de soare de calitate
Lentile făcute din materialul organic de calitate superioară CR 39
Datorită unui strat special de protecție, apa și aburirea sunt îndepărtate de pe suprafața lentilelor
Datorită inovațiilor lentilelor noastre, ele sunt rezistente la zgârieturi și lovituri de orice fel
Lentilele monofocale Muunel sunt conforme cu standardele europene pentru ochelari fără prescripție medicală (NF EN 14139) și cu standardele internaționale (ISO 12870), având scopul final de a proteja sănătatea clienților noștri
Folosind tehnologia lentilelor noastre și tenacitatea specialiștilor noștri din laborator, clienții noștri au obținut o îmbunătățire a calității vieții după ce au folosit lentilele Muunel. Acestea:Reduc oboseala oculară
Reduc uscarea ochilor, Îmbunătățesc somnul, Reduc durerile de cap și migrenele, Reduc îmbătrânirea prematură a ochilor, Reduc vederea în ceață, Protejează retina.
35 cm
70 cm
40-55 cm
Pe site-ul nostru, în secțiunea de prescripții veți găsi mai multe valori din care puteți alege. Depinde de ce v-a recomandat medicul oftalmolog pentru o vedere cât mai bună în cazul dumneavoastră specific.
Bun, deci am văzut diferența între lentile monofocale, lentile bifocale și lentile multifocale. Dar cum știm care e alegerea potrivită pentru noi? Ei bine, în primul și-n primul rând, este important să consulți medicul oftalmolog. După cum am văzut, ochelarii cu lentile monofocale sunt recomandați în alte cazuri decât cei bifocali și tot așa.
Alegerea dintre lentile monofocale și bifocale este una, să spunem, simplă. La urma urmei, de ce să te chinui cu lentile bifocale când tu ai doar o problemă la citit? Alegerea între lentilele bifocale și cele multifocale, în schimb, este un pic mai dificilă, și aici ar putea fi util sfatul profesionist al medicului. Desigur, alte considerente mai sunt și bugetul disponibil, opțiunile disponibile în zonă și așa mai departe.
După ce știi exact de ce probleme de vedere suferi și dacă te-ai decis sa alegi lentile monofocale, te invităm să vezi oferta de ochelari Muunel. Lentilele noastre vin cu numeroase straturi de protecție, cum ar fi împotriva luminii albastre, împotriva razelor solare ultraviolete (UV) și a reflexiei luminii, dar și împotriva zgârieturilor și a aburirii.
United States
EnglishCanada
EnglishBrazil
EnglishArgentina
EnglishMexico
EnglishCosta Rica
EnglishRomania
RomanianRomania
EnglishGermany
EnglishUnited
EnglishFrance
EnglishItaly
EnglishSpain
EnglishUkraine
EnglishPoland
EnglishNetherlands
EnglishBelgium
EnglishCzech
EnglishSweden
EnglishHungary
EnglishSerbia
EnglishAustria
EnglishSwitzerland
EnglishBulgaria
EnglishDenmark
EnglishFinland
EnglishNorway
EnglishIreland
EnglishMoldova
English