Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!
Ramele de ochelari din plastic sunt la capătul inferior al spectrului de costuri atunci când vine vorba de tipul materialului și pot fi disponibile în mai multe tipuri diferite. Dacă ai auzit de ramele din zilonit, nailon, optil sau propionat de celuloză (CAP), atunci știi deja un pic despre ramele din plastic. Dacă nu ai făcut-o, este important să reții că nu toate ramele din plastic sunt create egal.
Acetat de bumbac – Acest tip alternativ de „plastic” este un material mai natural realizat din celuloză de bumbac și pastă de lemn. Acetatul de bumbac face ramele pentru ochelari mai durabile și rezistente la impact și, spre deosebire de multe materiale plastice tradiționale, este biodegradabil și hipoalergenic. Acetatul de bumbac este adesea folosit în mai multe produse de uzură de ochi de înaltă calitate, nu numai datorită rezistenței sale, ci și datorită faptului că materialul se pretează foarte bine lucrărilor de design complicate, stratificate și culorile sunt mai vibrante.
Ramele noastre sunt făcute dintr-un plastic special numit TR-90. Acesta este un material foarte durabil, dar în același timp ușor în greutate și flexibil. Asta permite ochelarilor Muunel să reziste în timp și să se adapteze ușor conturului feței dumneavoastră. Ei vin disponibili în diverse forme și culori, deci vă invităm să vedeți oferta noastră de produse.
În ansamblu, ramele din plastic au beneficii clare, sunt ușoare, eficiente din punct de vedere al costurilor și adesea vin cu un volum mare de culoare, model și variabilitate a formei. Pe de altă parte, ele pot fi, de asemenea, dificil de reglat, se pot estompa în culori și pot fi mai susceptibile la ruperea în timp (în afară de nilon și TR-90), mai ales în comparație cu ramele metalice.
Zilonitul este relativ ieftin, ușor de reglat și poate veni într-o gamă variată de culori și modele, dar, de asemenea, este ușor uzabil în timp și casabil. Ramele din nailon, pe de altă parte, sunt mai flexibile și în esență incasabilă, dar, de asemenea, vin doar într-o gamă limitată de culori mai întunecate și sunt dificil de reglat odată ce sunt modelate; același lucru este valabil și pentru ramele CAP, care sunt ideale pentru modele de rame mai elaborate, dar dificil de reglat. Ramele din optil au avantajul de a fi ușoare și hipoalergenice, dar pot fi, de asemenea, delicate și dificil de reglat.
Ramele metalice sunt mult mai durabile și rezistente la elemente decât ramele din plastic. Metalul este, de asemenea, mai ușor de reglat dar cu o greutate mai mare. Ramele metalice vin într-o serie de diferite tipuri, inclusiv monel, titan, beriliu, oțel inoxidabil și titan.
Ramele din titan au devenit deosebit de populare în ultimii ani datorită rezistenței, flexibilității și variației culorilor și modelelor, dar au un preț destul de ridicat; acest lucru a făcut ramele de beriliu destul de populare ca o alternativă mai ieftină la titan cu proprietăți similare la o fracțiune din cost. Ramele din oțel inoxidabil sunt la fel de rentabile, dar nu au flexibilitatea, calitatea ușoară și variația stilistică pe care o oferă atât ramele din titan, cât și cele din beriliu. Ramele din aluminiu se află în gama superioară a materialelor metalice în ceea ce privește costurile, în ciuda lipsei lor relative de versatilitate și a varianței limitate a stilului, deoarece aluminiu în sine are un aspect foarte distinct, care este aproape imposibil de imitat cu un alt metal sau orice alt amestec de metale.
Pe ansamblu, ramele din metal sunt ok, dar ceva mai grele și mai dificil de intretinut ca cele din plastic. De aceea în ziua de azi majoritatea ochelarilor au rame de plastic.
În general, aș zice că da. Cumpărarea unei perechi de rame mai scumpe nu înseamnă că trebuie să mergi all-in pe cornul de piele și de bivol. Dacă ești un purtător obișnuit de ochelari, cheltuiește un pic mai mult suplimentar la o pereche de rame de calitate superioară, cu durabilitate și rezistență bună. Acest lucru îți va economisi bani la sfârșitul zilei, deoarece aceste rame nu se vor uza sau se vor rupe la fel de repede că o pereche de rame ochelari mai ieftină.
Decât să cumperi niște rame cu 50 de lei din supermarket care se vor rupe în câteva luni, mai bine dai un ban în plus și iei unele de calitate, precum cele de la Muunel care costă în jur de 250 de lei.
În cazul produselor noastre nu plătiți doar pentru niște rame bune, dar și pentru lentile de o calitate superioară. Acestea au incluse numeroase straturi de protecție, cum ar fi: anti-reflexii, anti-lumina albastră, anti-aburire, anti-zgârieturi, hidrofob și oleofob.
Și atunci gândul mă duce automat la acea vorbă străveche “sunt prea sărac să mă îmbrac ieftin” . Trăim într-o lume în continuă mișcare, o lume unde unele lucruri sunt ieftine altele scumpe, și rămâne la latitudinea ta cât de mult ții la confortul propriu.
Dar, ca și sfat, gândește pe termen lung și ia cele mai bune decizii durabile.
United States
EnglishCanada
EnglishBrazil
EnglishArgentina
EnglishMexico
EnglishCosta Rica
EnglishRomania
RomanianRomania
EnglishGermany
EnglishUnited
EnglishFrance
EnglishItaly
EnglishSpain
EnglishUkraine
EnglishPoland
EnglishNetherlands
EnglishBelgium
EnglishCzech
EnglishSweden
EnglishHungary
EnglishSerbia
EnglishAustria
EnglishSwitzerland
EnglishBulgaria
EnglishDenmark
EnglishFinland
EnglishNorway
EnglishIreland
EnglishMoldova
English