Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Lentilele Tale Te Protejează Împotriva Luminii Albastre?

lentilele-te-protejeaza-impotriva-luminii-albastre lentilele-te-protejeaza-impotriva-luminii-albastre

Trăim într-o epocă în care lumea digitală a ajuns să aibă la fel de multă importanță ca lumea reală. Foarte mulți dintre noi își câștigă pâinea în fața ecranului de calculator, și chiar dacă acesta nu e și cazul tău, cel mai probabil petreci câteva ore bune în fața ecranului, fie că e vorba de Candy Crush sau Instagram.

Știați că? În medie, omul petrece cam 6 ore pe zi în fața unui ecran (desigur, telefon, televizor, laptop, etc.). Dacă ne gândim că în medie, petrecem cam 7-8 ore dormind, e un număr înspăimântător. Dar nu suntem aici să vă ținem prelegeri.

Pur și simplu să vă amintim că dacă petreceți foarte mult timp în fața unui ecran, ar fi indicat să cumpărați un fel de protecție, pentru a avea grijă de sănătatea voastră. O idee bună este, desigur, să faceți pauze frecvente (fie la 20 de minute, fie măcar o dată pe oră) și să priviți în altă parte cel puțin 20 de secunde/1 minut.

O altă idee excelentă e să cumpărați o pereche de ochelari de protecție pentru calculator care să vă apere de lumina albastră emisă de ecran.

Cunoscuți și ca ochelari antireflex, ochelarii de protecție ar trebui să blocheze între 30% și 80% pentru a fi eficienți.

Și totuși, cum știi dacă lentilele tale te protejează de lumina albastră?

Dacă doriți să vă testați ochelarii de protecție, o puteți face cu imaginea de mai sus. După cum vedeți, imaginea reprezintă spectrul culorilor obișnuit. O pereche de ochelari de protecție de calitate ar trebui să schimbe culorile pe care le vedeți, îndepărtând în întregime albastrul din imagine. 

Asta înseamnă că atunci când priviți imaginea cu ochelarii de protecție, totul de la începutul porțiunii violet (sau albastru închis), până la litera G ar trebui să apară în nuanțe de verde, dar nu albastru. Chiar și porțiunea turcoaz dintre măsura 495 și litera G ar trebui să se vadă ca fiind verde, nu albăstruie.

O altă metodă bună de a vă testa lentilele ochelarilor este această imagine:

Cu niște ochelari de protecție de calitate, cercul B ar trebui să devină negru complet, iar cercul G ar trebui să apară mult mai întunecat.

Pot folosi și alte tipuri de ochelari pentru a mă proteja împotriva luminii albastre?

Nu. Deși ochelarii de protecție antireflex au rame de ochelari de vedere și par „normali” din multe puncte de vedere, ei nu sunt același lucru. Lentilele ochelarilor de protecție sunt construite special pentru a bloca lumina albastră, nu pentru a ajuta vederea. Și nici ochelarii de vedere nu pot bloca lumina albastră, deoarece scopul principal cu care au fost ei asamblați nu este acesta. 

Din moment ce ochelarii de soare blochează (măcar parțial) lumina albastră emisă de soare, ei pot fi o alternativă, însă una pentru durată scurtă. Ochelarii de soare purtați în interior obosesc la rândul lor ochii.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.