Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Contează ce rame pentru ochelari alegem?

impotriva-luminii-albastre impotriva-luminii-albastre

O căutare rapidă pe Internet poate identifica sute de modele de ochelari de vedere pentru femei (și pentru bărbați, desigur, dar în acest articol, ne vom adresa îndeosebi doamnelor). Iar din toate aceste modele de ochelari de vedere pentru femei, diferite și interesante, ne poate fi greu să alegem rama potrivită pentru noi. Iar astfel ajungem și la întrebarea zilei – chiar contează ce rame alegem?

Hai să vedem.

Ce trebuie să ai vedere când alegi ramele de ochelari?

Când căutăm modele de ochelari de vedere pentru femei, nu e destul să ne orientăm după preț. O căutare de genul „rame de ochelari de vedere femei ieftine” ne poate oferi mii de rezultate, însă nu la asta ar trebui să fim noi atenți.  Pentru a alege niște ochelari care să ne confere un aer cool și distins, trebuie să fim atenți la:

Cum să-ți dai seama dacă ochelarii
tăi au protecție împotriva luminii albastre

Materialul din care e realizată rama

Diferite modele de ochelari de vedere pentru femei sunt realizate din diferite materiale, bineînțeles.

Ramele din metal

Oțelul inoxidabil, spre exemplu, este un material extrem de ieftin, iar asta îl face să fie cel mai popular material pentru ramele de metal. Titanul, pe de altă parte, este extrem de ușor de purtat. Cobaltul este și ușor, dar și foarte flexibil, lucru care-l face să fie o alegere minunată pentru ochelarii de vedere.

Ramele din material plastic

pot fi realizate fie din rășină epoxică, fie din acestat de celuloză sau chiar fibre de cabron. Aceste materiale sunt de asemenea populare datorită prețului, dar mai ales a flexibilității și ușurinței. În același timp, ramele din plastic s-ar putea să nu fie la fel de stilate ca ramele din metal.

Ramele din lemn

sunt de asemenea destul de populare, dar mai puțin întâlnite din cauza faptului că trebuie realizate manual, și sunt, astfel, și mai costisitoare. Însă ele sunt foarte rezistente și extrem de stilate.

 Modul în care sunt construite ramele

Atunci când căutăm printre modele de ochelari de vedere pentru femei, trebuie să fim atenți și la modelul acestora. 

  • Ramele întregi sunt de departe cele mai stabile și cele mai versatile, deoarece pot fi realizate din oricare din materialele de mai sus. Nu există riscul ca lentila să se miște în ramă, eliminând astfel riscul vreunui disconfort. În același timp, anumite modele de ochelari de vedere pentru femei cu ramă întreagă pot crea iritații (mai ales pentru persoanele cu piele sensibilă) și tind să fie mai grele decât alte tipuri de rame.
  • Ramele cu fir (jumătate de ramă) sunt cele care sunt montate doar în partea de sus a lentilei, lăsând partea de jos liberă. Ele au marele avantaj că lasă câmpul vizual mult mai liber, spre deosebire le ramele întregi, ce tind să-l obtureze. Ele sunt, însă niște modele de ochelari de vedere pentru femei mult mai fragile, care pot fi realizate doar din trivex sau policarbonat (cu materialele plastice, există riscul de spargere, precum și în cazul sticlei). De asemenea, aceste modele de ochelari de vedere pentru femei nu ascund grosimea lentilelor groase.

Ochelarii de vedere fără ramă sunt, la rândul lor, o alegere extrem de populară, deoarece ochelarii de vedere fără ramă sunt foarte plăcuți din punct de vedere estetic. Când alegi ochelari fără rame, trebuie, însă să ții cont că deși sunt foarte ușoare, ele sunt și destul de instabile. Riscul ca lentila să se miște în ochelarii de vedere fără ramă este destul de mare, mai ales în timp. Niște ochelari fără rame, de asemenea, nu pot fi realizați din stică și nu este indicat nici materialul plastic, din aceleași motive ca în cazul celor cu fir.

ochelari filtru lumina albastra
ochelarii anti-lumină albastră & lentile filtru pc

3. Modele de ochelari de vedere pentru femei în funcție de forma feței

Un alt aspect de luat în considerare când alegem din mai multe modele de ochelari de vedere pentru femei trebuie să fie forma feței purtătorului. 

  • O față rotundă ar trebui să aleagă din niște modele de ochelari de vedere pentru femei cu rame pătrățoase. 
  • O față pătrată, în același timp, ar trebui să se orienteze către niște modele de ochelari de vedere pentru femei alungite și ovale.
  • O față în formă de inimă este sfătuită să aleagă dintre modele de ochelari de vedere pentru femei cu rame subțiri și cu forme ovale sau rotunde. 
  • O față ovală este extrem de adaptabilă și poate alege cam din ce modele de ochelari de vedere pentru femei dorește.

Fiecare formă are propriul model potrivit, și ar trebui să ții cont de asta când alegi ochelarii de vedere! 

Nu în ultimul rând, țineți cont de mărimile ochelarilor.

Când ne uităm la diferitele modele de ochelari de vedere pentru femei, trebuie să ne asigurăm că acestea se potrivesc mărimilor feței noastre. Câteva aspecte de care să ținem cont sunt:

Lungimea brațelor;
Înălțimea lentilelor;
Lățimea lentilelor;
Lățimea punții nazale. 

Concluzie

Am văzut, deci, că nu contează să găsim rame de ochelari vedere femei ieftine, ci mai degrabă trebuie să ne orientăm după alte detalii când căutăm prin marea de modele de ochelari de vedere pentru femei. 

Desigur, alegerea ramei ar trebui să vină abia după ce am consultat un medic oftalmolog, iar acesta ne-a sfătuit în privința lentilelor necesare, ne-a explicat, spre exemplu, care sunt dezavantajele unor ochelari progresivi, și tot așa. 

Deci, ca să răspundem la întrebarea de la începutul articolului, da, ramele alese sunt la fel de importante ca, avantajele și dezavanajele unor ochelari progresivi, și ca orice alt aspect ce ține de ochelarii de vedere. 

Porți ochelari? Dacă da, care din aspectele de mai sus a fost cel mai important pentru tine în alegerea ramei?

Vezi oferte rame de ochelari

Ochelari anti lumina albastra – Muunel

×

Selectați locația dvs.