Reducerile de iarnă îți aduc până la -20%, și consultații GRATUITE!!

X

Cum pot adăuga un strat anti-reflex la ochelari?

Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra Muunel-ochelari-protectie-lumina-albastra

Luminozitatea și reflexia sunt două probleme serioase când îți pui ochelarii, însă stratul anti-reflex le poate reduce pe amândouă. Mai mult, el te poate ajuta să vezi mai bine și face ochelarii mai atrăgători. Majoritatea oamenilor care apar la televizor și poartă ochelari trebuie să poarte un strat anti-reflex pe lentile. Și există o singură metodă pentru a obține un astfel de strat. În acest articol, vom discuta această metodă de a aplica stratul anti-reflex pe ochelari și care sunt beneficiile sale.

Ce este un strat anti-reflex?

Multe straturi protectoare de ochelari există pe piață, iar stratul anti-reflex este printre cele mai populare. Cunoscut și ca stratul AR, stratul anti-reflex sau spray-ul anti-reflex pentru ochelari stimulează ochii precum și felul în care arată ochelarii. Cum? Simplu. Acest strat îndepărtează lumina reflectată de pe suprafața ochelarilor, atât în interior cât și în exteriorul lentilelor. Purtătorii de ochelari ar trebui să ia în considerare stratul anti-reflex înainte să-și comande o nouă pereche de ochelari.

Merită amintit că stratul AR conține de fapt trei straturi care filtrează între 30% și 50% din lumina albastră care ne afectează ochii. Când ochelarii de vedere au 9 straturi de protecție, ei filtrează majoritatea (în jur de 70%-80%) din lumina albastră.

Cum să adaugi un strat anti-reflex ochelarilor

Luând în considerare beneficiile oferite de un strat AR, e de așteptat că aplicarea acestuia nu este simplă. Procedura începe prin curățarea lentilei în profunzime și inspectarea acesteia. Dacă există chiar și cea mai mică mizerie sau zgârietură, asta poate afecta procesul de aplicare al stratului AR. După mai multe curățări, spălări și curățări ultrasonice, lentilele sunt uscate cu un uscător special și apoi încălzite pentru a îndepărta orice urmă de umezeală sau gaz.

Lentilele sunt așezate pe un grătar metalic cu o deschidere arcuită care susține lentilele, dar le lasă descoperite. Grătarul este apoi așezat într-o încăpere a unei mașinării tip vacuum. După ce ușa încăperii se închide, aerul este extras din încăpere, creând un fel de aspirator. Grătarul pe care stau lentilele se rotește, în timp ce vapori de oxid de metal sunt ațintiți asupra sa. Acești vapori se lipesc de lentile într-o anumită ordine, creând o protecție cu mai multe straturi împotriva reflectării. Această protecție poate avea o culoare ușor albastră sau verde. Stratul final este foarte mic, abia cât 0.2 micrometrii. Bineînțeles, odată ce lentilele au fost pregătite pentru purtător, nu se mai pot aplica staturi AR.

Ce sunt ochelarii de protecție?


Beneficiile stratului anti-reflex:

Un strat AR nu doar că-ți îmbunătățește look-ul, dar are și următoarele beneficii:

  • Reduce strălucirea ecranului și reflexia.
  • Reduce reflexia când conduci pe timp de noapte.
  • Previne oboseala ochiului pentru oamenii care lucrează la calculator toată ziua.
  • Îmbunătățește look-ul lentilelor.
  • Face ca ochelarii să pară invizibili.

5 Motive pentru care noi toți ar trebui să folosim straturi AR pe ochelari:

  1. Deoarece petrecem în medie 5 ore pe zi la calculator.

Ochelarii sunt recomandați oamenilor care petrec mult timp în fața ecranului , sau care lucrează în birouri unde există ferestre mari care reflectă lumina soarelui.

  1. Deoarece reflexia luminii poate fi periculoasă.

Exemplul cel mai potrivit aici este reflexia farurilor, a ploii, a parbrizului murdar, și reflexiile pe timpul nopții. Toate aceste fenomene sunt mult ajutate de purtarea unor ochelari cu strat AR.

  1. Deoarece ochelarii arată mai bine când nu există reflexie.

Când privim un om cu ochelari cu strat AR, le putem vedea ochii limpede, și nu ne vedem propria imagine reflectată în lentile.

  1. Deoarece ajută lentilele cu o formulă ridicată să arate bine.

Lentilele care au o rețetă mare au tendința de a arăta precum sticla. Aplicând un strat AR, acest efect este îndepărtat, iar ochelarii arată ca oricare altă pereche.

  1. Deoarece totul arată mai bine cu ei.

Stratul AR îmbunătățește acuitatea vizuală cu 10%, deoarece concentrarea ta e pe a vedea, și nu pe a bloca reflexia.


Concluzie:

Când curățați lentilele cu strat anti-reflex, folosiți doar produce recomandate de medicul de specialitate. Soluțiile de curățare puternice pot afecta stratul protector. Ar fi o idee bună să nu încercați să curățați lentilele fără a le umezi puțin mai întâi. De asemenea, ar fi bine să nu folosiți o cârpă uscată pe sticlă uscată, deoarece ea poate zgâria lentilele. Și din moment ce stratul AR elimină reflexia care de obicei ascunde defectele de pe lentile, zgârieturile mici devin  mult mai vizibile decât pe niște ochelari normali.

Încă mai căutați perechea perfectă?

Vizionați oferta noastră de rame și lentile de calitate superioară.

×

Selectați locația dvs.